Voormalige RK Kerk Catharina

Vraagprijs: €395000 K.K.

Voormalige RK Kerk Catharina, Dorpsstraat 36 Ledeacker.

In het dorpscentrum van Ledeacker wordt aangeboden de voormalige kerk Catharina. De kerk heeft een mooie maatvoering om er een woning in te kunnen realiseren met de mogelijkheid wonen en werken te combineren. De gemeente heeft aangegeven mee te willen werken aan het geven van een woonfunctie voor dit doel.
De kerk is in een goede staat van onderhoud.
Onze architect heeft een plan gemaakt de kerk te verbouwen naar een woning. In de brochure treft u de tekening hiervoor aan.

Indeling van de kerk
Hoofdentree kerk voorportaal, toegang naar voormalige kerkzaal met tegelvloer, (kerkbanken zijn nog aanwezig, het orgel is verwijderd), aan de zijde van de begraafplaats (westzijde van de kerk) is de toegang naar de kapel die op zichzelf staat (voormalige sacristie) en geen verbinding met de kerkzaal heeft. Vanuit de kerkzaal is met een trap het balkon te bereiken.
Het priesterkoor met altaar is op een verhoging gelegen. De voormalige biechtruimte is in gebruik voor de opstelling van het hete luchtverwarmingssysteem van de kerkzaal. Aantal zitplaatsen circa 175.
De kerkzaal kenmerkt zich door haar licht inval door de glas en lood ramen en de kleinschaligheid. Aan de oostzijde van de kerk bevindt zich een toegang met hal naar de aanbouw waar een vergaderruimte aanwezig is en toegang tot de pantryruimte en toiletruimte. Tevens toegang naar de zolder boven de aanbouw. Vanuit de hal toegang naar de kerkzaal, de kelder, de meterkast en achterzijde van het hete lucht verwarmingssysteem. Vanuit de aanbouw is er deur naar buiten. De buitenruimte achter de kerk kan ingericht worden als tuin bij de kerk.