Beweging in monumentaal en religieus vastgoed.

Van kerk naar museum, van klooster naar luxe hotel.

Diensten

Onze diensten

SpitsVastgoed, een jong bedrijf met een schat aan ervaring, is gespecialiseerd in het in beweging brengen van leegkomend maatschappelijk, monumentaal en religieus erfgoed. Op spitsvondige wijze zijn wij actief op het gebied van makelaardij, taxatie, beheer en advies van religieus en maatschappelijk vastgoed. Kerken, kloosters, schoolgebouwen en ander maatschappelijk vastgoed verdienen een toekomstgerichte nieuwe inkleuring die past in de omgeving. Ervaring, creatieve oplossingen en kennis van de markt staan centraal. Wij schromen daarbij niet om buiten de lijntjes te kleuren.

Aankoop

Bent u op zoek naar een werkruimte, gebedshuis of ontwikkellocatie? SpitsVastgoed monitort welke gebouwen beschikbaar komen voor verkoop en verhuur. We zijn dagelijks actief op zoek naar nieuwe locaties. Zo helpen we zoekende partijen bij het vinden van een geschikte locatie. We zijn geïnteresseerd in maatschappelijk erfgoed, zoals kerken, kloosters, scholen, gemeenschapshuizen en ander maatschappelijk vastgoed.

Verkoop- en verhuur

SpitsVastgoed laat nieuw bloed stromen door bijzondere gebouwen die leeg komen te staan. Een team van specialisten met jarenlange ervaring, kennis en kunde op het gebied van religieus, monumentaal en maatschappelijk vastgoed staat voor u klaar. Dankzij de geboden oplossingen worden de gebouwen weer toekomstbestendig, met respect voor historie en alle belanghebbenden.

Herontwikkeling

SpitsVastgoed is een gespecialiseerd projectontwikkelaar voor religieus en maatschappelijk vastgoed. De economische en maatschappelijke waarde van gebouwen neemt enorm toe als het een goede herbestemming krijgt óf wordt herontwikkeld voor toekomstig gebruik. Denk daarbij aan een museum, bed & breakfast, hotel, gebedshuis of gewoon een unieke woning. We werken stapsgewijs een optimaal concept uit tot een haalbaar en maakbaar plan.

Vastgoedbeheer

Onze uitstekende kennis van de religieus en maatschappelijk vastgoed maakt dat ook het vastgoedbeheer bij SpitsVastgoed in goede handen is. Alle benodigde expertises op het gebied van vastgoedbeheer zijn aanwezig, of het nu gaat om administratief, technisch of commercieel beheer. Gebouwenbeheer op hoog niveau. SpitsVastgoed heeft  er alles voor in huis. Ook bij tijdelijke leegstand pakken we het beheer voor u op door heel Nederland.

Taxaties

Bij SpitsVastgoed werken erkende taxateurs, die gespecialiseerd zijn in het taxeren van religieus erfgoed, monumentale en andere bijzondere maatschappelijke gebouwen. Kennis van zaken en bekendheid met soortgelijke objecten op regionaal én landelijk niveau geven ons een voorsprong. Onze taxaties worden gebruikt voor aan- en verkoopbeslissingen, herontwikkelingstrajecten, financiering, verzekeringen en strategische vastgoedvraagstukken. Onze rapportages worden geaccepteerd door erkende geldverstrekkende instellingen in Nederland en zijn conform de richtlijnen van het NRVT.

Planvorming en advies

De adviseurs van SpitsVastgoed worden regelmatig ingeschakeld voor strategische vastgoedvraagstukken. Het traditioneel gebruik van kerken en kloosters neemt af. Oude schoolgebouwen en gemeenschapshuizen krijgen andere functies. SpitsVastgoed ontwikkelt plannen voor een ander (deel)gebruik. De verschillende scenario’s die wij uitwerken, helpen bij het kiezen voor een toekomstige bestemming voor uw vastgoed.

We maken werk van specifieke zoekopdrachten én geven advies op het gebied van vergunningen, bestemmingswijziging, het  aanvragen van subsidies of het begeleiden van afstotingsprocessen.

Voor zeer specifieke of specialistische vragen maken wij regelmatig gebruik van specialisten uit ons partnernetwerk:

  • bouwtechnisch advies
  • notariaat en juridisch advies
  • bouwhistorisch onderzoek
  • asbest- en bodemonderzoek
  • leegstandsbeheer
  • verzekeringen