Maria-Magdalenakerk – Muziekhaven

Maria-Magdalenakerk - Muziekhaven

De Oud-Katholieke schuilkerk Heilige Maria-Magdalena uit 1695 is een opvallend groen geschilderd houten kerkgebouw aan de rand van het centrum van Zaandam. Het pand aan het Papenpad is een zogeheten schuurkerk, de oudste in Nederland, en sinds 29 mei 1969 een rijksmonument. Het kerkgebouw is uniek omdat het in een vrijwel ongewijzigde staat is. Het klavierorgel uit 1700 werd in 2010 in de originele staat hersteld.

Sinds 2019 is de MuziekHaven gevestigd in de historische schuurkerk aan het Papenpad. Samen met zijn drie verdiepingen tellende pastorie en grote tuin leent deze locatie zich uitstekend voor het creëren van een thuisbasis waar jonge musici zich in alle rust kunnen ontwikkelen en voorbereiden op de concerten op de grote podia.

De pastorie heeft een aantal kleinere repetitieruimtes en tevens verblijfsmogelijkheden voor bezoekende musici tijdens meerdaagse repetitieperiodes. De kerk fungeert naast repetitieruimte tevens als concertzaal, heeft een uitstekende akoestiek en is geschikt als studioruimte voor opnames.

MuziekHaven wil musici van ideale omstandigheden voorzien om het hoogst haalbare te bereiken.

ZIE ook

LOCATIE

  • Papenpad 12-13, 1506 GR te Zaandam